Rólunk írják

Open Curtain Drama Festival

Iskolánk 3. alkalommal szervezte meg az országos drámaversenyt a két tanítási nyelvű iskolák számára. Gratulálunk  a zseniális kossuthos csapatnak és kiváló felkészítőiknek! Elkészült a fesztivált bemutató fotótárunk! A Városházi Híradó is beszámolt a rendezvényről! A Promontor Televízió riportja is megtekinthető! Ezüst minősítést ... Tovább »

“Sport 22” díj Almási-Gál Beatrix tanárnőnek!

Március 15-e alkalmából a Városháza dísztermében kerületi polgárok kiemelkedő tevékenységüknek köszönhetően különböző díjakat vehettek át. Köztük köszöntötték Almási-Gál Beatrix tanárnőt is, aki a “Sport 22” díjban részesült. Ezúton is gratulálunk, és további sok sikert kívánunk! A Városházi Híradó is beszámolt az eseményről. A ... Tovább »

Nemzetközi projekt a biztonságos internet világnapján

Tanítványaink kiváló angoltudásának  és tájékozottságának köszönhetően iskolánk lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen egy nagyszabású nemzetközi projektben az internetbiztonság világnapja alkalmából. Ennek jegyében a Digitális Tudás Akadémia összekapcsolt két országot: Magyarországot Szingapúrral. Az esemény fő támogatója a Microsoft, szakmai támogatója pedig az ... Tovább »

Búcsúzunk

Elment a Kossuth iskola örökös tagja Mély fájdalommal a szívünkben búcsúzunk kollégánktól, egykori igazgatónktól, Závodi Gyulánétól, Katitól. Egy megvalósuló gyermekkori álom a tanítói, majd a tanári pályán, 38 kossuthos év élete első és egyetlen munkahelyén, két évtizedes kimagasló igazgatói tevékenység… Mindezt áthatotta ... Tovább »

A mi jó tanuló, jó sportoló diákjaink

      A kerületi Jó tanuló, jó sportoló díjat idén 3 kossuthos diák érdemelte ki: Kurdi Zsófia, Tóth Fanni és Schiszler Gellért. A Városházi Híradó Zsófival készült riportját ITT találják, a Fanniról szóló bejegyzések pedig ITT olvashatók. Gellérttel, a sakkozó, labdarúgó, úszó ... Tovább »

Rubik-kocka kirakó házi bajnokság a Kossuth iskolában – a Promontor Televízió és a Városházi Híradó riportja

Hatalmas sikernek örvend a gyerekek körében az immár 40 esztendős magyar találmány, a Rubik-kocka. A jeles évforduló alkalmából a reál munkaközösség pedagógusai egy meglepetés versennyel kedveskedtek az érdeklődő tanulók számára. A Promontor Televízió is tudósított az új kezdeményezésünkről. Egészen elképesztő rekordok születtek, ... Tovább »