eTwinning

Iskolánk nemzetköziesítési stratégiájának részeként indítottuk el első nagy  projektünket az eTwinning platformon. Az eTwinning egy online platform az oktatási intézmények számára, amelyen európai iskolák online formában rengeteg projektet valósítanak meg. Az eTwinning felületen jelenleg több mint 20.000 általános iskola van jelen, és most már ebből egy a Budafoki Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.
2024. december közepén született meg a gondolat a török partneriskolánkkal, hogy egy nemzetközi projektet (Digital world, literate kids) indítsunk el közösen az eTwinning felületen. Január óta  dolgozunk közösen a projekten 15 diák magyar részvételével az 5.b osztályból, és azóta számos élményt és tudást szereztek a diákjaink.
A projektben résztvevő további országok: Olaszország, Spanyolország, Észak-Macedónia, Csehország, Románia, Görögország, Lengyelország; összesen 18 pedagógus és 131 tanuló.
Az eddigi feladatainkból egy kis ízelítő: a 9 országgal közösen írtunk egy rövid történetet a projektünkhöz a digitális világról, egy közös projektavatart készítettünk, projektlogót hoztunk létre, digitális szótárt készítettünk, illetve különböző témákat dolgoztunk fel a digitális világ témakörében. A legizgalmasabb része a projektünknek az online diáktalálkozók voltak, amelyen lelkesen és érdeklődve vettek részt a diákok és mutatták be lakóhelyüket és iskolájukat.
Az eTwinning projektünk lezárásaként a gyerekek megkapták az oklevelüket a részvételükért. Az alábbi linken egy virtuális kiállítás látható a feladatokból, amelyet a 18 ország készített a projekt során.