Rólunk írják

’56 a gyerekek szemével

“Volt egy tánc…” – Megrendítő, lélegzetelállító és szívbemarkoló ünnepi megemlékezés és egyben kortárs színházi élmény 1956. október 23. tiszteletére a Kossuth Iskola színpadán! Szívből gratulálunk zseniális 8.-osainknak! Köszönet és elismerés a 2 rendező osztályfőnöknek: Szabóné Egervári Ágnesnek és Banga Zsuzsannának! További alkotóink ... Tovább »

POÉTA 22

A Poéta22 pályázat a XXII. kerület általános és középiskolás korosztályát szólította meg. A projekt legfőbb célja az volt, hogy a gyerekek a művészet, az irodalom segítségével fogalmazzák meg kerületünkhöz kapcsolódó érzéseiket, gondolataikat, s eközben újra felfedezzék lakókörnyezetük helytörténeti szépségeit. Iskolánk pedagógusai számára ... Tovább »

Bemutatkozik a Kossuth iskola új igazgatója

Rákosné Varga Edit lett a Budafoki Kossuth iskola új intézményvezetője a 2021-2022. tanévtől. 2003-tól az iskola magyartanára, munkaközösségvezetője volt, az utóbbi 10 évben pedig igazgatóhelyettesként dolgozott. Elődei nyomdokain haladva kiemelt feladatának tekinti a két tannyelvű oktatás megszilárdítását és a tehetséggondozás további erősítését. ... Tovább »

Open Curtain Drama Festival – 2018

Iskolánk 5. alkalommal szervezte meg az országos drámaversenyt a két tanítási nyelvű iskolák számára. Gratulálunk  a zseniális kossuthos csapatnak és kiváló felkészítőiknek, valamint a különleges és egyedi országos rendezvény szervezőinek, a kossuthos pedagógus gárdának! Köszönet Budafok-Tétény Önkormányzatának a helyszín biztosításáért. A Cziffra ... Tovább »

Open Curtain – 2017

Iskolánk 4. alkalommal szervezte meg az országos drámaversenyt a két tanítási nyelvű iskolák számára. Gratulálunk a zseniális kossuthos csapatnak és kiváló felkészítőiknek! A Promontor Televízió riportja is megtekinthető! Tovább »

Open Curtain Drama Festival

Iskolánk 3. alkalommal szervezte meg az országos drámaversenyt a két tanítási nyelvű iskolák számára. Gratulálunk  a zseniális kossuthos csapatnak és kiváló felkészítőiknek! Elkészült a fesztivált bemutató fotótárunk! A Városházi Híradó is beszámolt a rendezvényről! A Promontor Televízió riportja is megtekinthető! Ezüst minősítést ... Tovább »

“Sport 22” díj Almási-Gál Beatrix tanárnőnek!

Március 15-e alkalmából a Városháza dísztermében kerületi polgárok kiemelkedő tevékenységüknek köszönhetően különböző díjakat vehettek át. Köztük köszöntötték Almási-Gál Beatrix tanárnőt is, aki a “Sport 22” díjban részesült. Ezúton is gratulálunk, és további sok sikert kívánunk! A Városházi Híradó is beszámolt az eseményről. A ... Tovább »

Nemzetközi projekt a biztonságos internet világnapján

Tanítványaink kiváló angoltudásának  és tájékozottságának köszönhetően iskolánk lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen egy nagyszabású nemzetközi projektben az internetbiztonság világnapja alkalmából. Ennek jegyében a Digitális Tudás Akadémia összekapcsolt két országot: Magyarországot Szingapúrral. Az esemény fő támogatója a Microsoft, szakmai támogatója pedig az ... Tovább »