Ökohírek

Hulladékmentes hét programjai – 2023.11.24.

A mai napon a PANCS csomagolásmentes boltba látogatott el a 6.b osztály Bea nénivel és Vera nénivel, a 7.a osztály pedig a Humusz Házba ment Emese nénivel és Böbe nénivel, hogy végigjárják a Hulladék Tanösvényt. Emellett megmutatjuk, hogy az iskola kevésbé látható ... Tovább »

Hulladékmentes hét programjai – 2023.11.23.

A mai napon kollégáink tartották be a fénymásolásmentes nap kihívását hősiesen, és a 8.b  már megtalálta, hogy melyik csomagolásmentes kávézóban fognak egy jót pihenni környezetvédő üzemmódban. Egy kis kutatással rengeteg dolgot fedeztünk fel, s jó látni, hogy mások is mennyire törekszenek környezetünk ... Tovább »

Hulladékmentes hét programjai – 2023.11.22.

A mai hulladékmentes nap margójára: bizony nem volt kis kihívás, de hősiesen helytálltunk. 10 kukából csak kettőben volt nem oda tartozó hulladék, így elmondhatjuk, hogy a gyerekek megértették a nap küldetését és partnerek voltak, kicsik és nagyok egyaránt. Sokan érkeztek ma uzsonnásdobozokkal ... Tovább »

Hulladékmentes hét programjai – 2023.11.21.

Rengeteg fantasztikus poszter készült figyelemfelkeltő célzattal a hulladékcsökkentés és a Föld megóvása érdekében. Az aprólékosan és nagy gonddal kidolgozott alkotások a gyerekek érdeklődését és tudását reflektálják számunkra egyértelműen.  Most egy kis ízelítőt mutatunk be a munkáikból. A holnapi napon pedig izgatottan várjuk, ... Tovább »

Hulladékmentes hét programjai – 2023.11.20.

Rengeteg izgalmas programmal indult el a Hulladékcsökkentési hét iskolánkban. A múlt heti papírgyűjtést a környezetvédelemre és fenntarthatóságra fókuszáló figyelemfelhívó poszterekkel, kiállításokkal és sok más akcióval indítottuk el. A 2.a és a 3.b ellátogatott a “Lemérem” csomagolásmentes boltba, ahol bepillanthattak a csomagolásmentes vásárlás ... Tovább »

Európai Hulladékcsökkentési Hét – 2023

EURÓPAI HULLADÉKCSÖKKENTÉSI HÉT Iskolánk csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melyet november 18. és 26. között tartanak Európa-szerte. Ökoiskola lévén nagyon fontosnak tartjuk a hulladékcsökkentés koncepcióját, hiszen a hatékony hulladékkezelés jelenti az egyik legnagyobb kihívást bolygónk fennmaradása és gyermekeink jövője szempontjából. Programjaink, melyeket ... Tovább »